Zoveel mogelijk de natuur in en de natuur in huis brengen. Hoe je dat doet wil ik met jou delen. Door je mee te nemen naar buiten via mijn workshops, je te inspireren om zelf dingen uit de natuur te verwerken in een lichaamsproduct, iets dat je kunt drinken of eten of misschien je huis mee kunt versieren. Ik maak graag producten die mij verbinden met de natuur (geïnspireerd door de natuur) en wil die ook voor jou beschikbaar maken. Ook ben ik er van overtuigd dat alles dat je op je huid smeert eetbaar moet zijn, je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Mijn studie schoonheidsverzorging (diploma behaald in 2010) combineer ik daarom ook graag met mijn kennis over kruiden.

 

Eigenlijk wil ik dat jij het leven door je aderen voelt stromen, zoals ik dat voel. Voor mij is de wereld een grote speeltuin waar ik opzoek ga naar alles wat de natuur te bieden heeft aan eetbare planten, mooie bladeren om naar te kijken, alles om te bewonderen. Uiteraard met respect voor de natuur. Wat ik hierbij leer en ontdek wil ik delen met jou. Uiteindelijk is alles dat we nodig hebben en vooral de kennis over waar wij mensen vandaan komen in de natuur te vinden.

 

Er was een punt in mijn leven dat ik niet zo vrolijk in het leven stond en niet kon genieten van de kleine dingen. Ik heb als kind altijd een speciale band gehad met de natuur en zocht deze ook graag in mijn eentje op. Ik heb dit meegekregen vanuit mijn opvoeding. Mijn vader werd als kind “vogel” genoemd, omdat hij altijd zieke vogels vond en oplapte. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik als puber op mijn scootertje naar huis reed en bij elke pad die ik zag stopte om aan de kant te zetten. Mijn rit naar huis van 10 minuten duurde hierdoor soms wel een uur. In mijn periode als volwassene ben ik deze connectie even kwijt geraakt, dit besefte ik pas later toen ik wist wat ik nodig had in mijn leven.

 

Tijdens mijn eerste zwangerschap belandde ik in een depressie en in 2017 in een burn-out, 5 jaar kon ik niet meer naar muziek luisteren ondanks een muzikale passie en opleiding singer/songwriter van 3 jaar (in 2013 afgerond). Ik verschuilde mij in de zomer voor de zon, voelde mij een robot die voor inmiddels 3 kinderen moest zorgen en vergat hierbij mijzelf. Ik wist niet hoe ik me kon opladen in een wereld met zoveel prikkels. Dit is een hele zoektocht geweest.

Alle puzzelstukjes vielen op hun plek toen ik in een eetbaar park ging werken als vrijwilliger en een kruidenstudie ging volgen (sinds september 2021 studie kruidengeneeskunde van 4 jaar bij Herba Sanitas).

 

Heel veel lichamelijke klachten vielen weg en voor het eerst na lange tijd, zelfs voor mijn zwangerschap, voelde ik innerlijke rust. Gewoon met handen en voeten in de grond, simpel leven en mijzelf onderdompelen in de natuur heeft mij weer levenslust geschonken. Nu ik dit weet en heb gevoeld zie ik het als mijn missie om andere mensen ook mee te nemen de natuur in en mijn verhalen te delen.

 

Liefs,

 

Thirza